(NE)OZBILJNI AMERIKANCI

Natječaj za Arenu je poništen zbog neuplaćenog pologa

05.02.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Tvrtka Zagreb Arena d.o.o. već sljedećeg tjedna bi trebala raspisati novi natječaj, a njen direktor vjeruje da će se sve zainteresirane tvrtke - AEG, Global Spectrum, SMG i Vimex - ponovno javiti na njega, ali ovaj put s uplaćenim pologom

'Natječaj za novog upravitelja Arene Zagreb je poništen, a razlog za njegovo poništavanje je neuplaćivanje pologa od strane zainteresiranih tvrtki AEG, Global Spectrum, SMG i Vimex u iznosu od pet milijuna kuna, odnosno nepotpune dokumentacije', kazao je direktor tvrtke Arena Zagreb Zdenko Antunović koja je ispred Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba raspisala natječaj.

Podsjetimo, natječaj je raspisan 5. prosinca 2008. godine i trajao je do 8. siječnja 2009, sve tvrtke su prije podizanja ponudbene dokumentacije trebale platiti pet tisuća kuna, a u proteklih nešto manje od mjesec dana sa svima su se obavljali razgovori i 8. veljače trebalo je biti poznato s kim je Grad pronašao zajednički jezik. Međutim, tri dana prije toga događa se obrat i natječaj se poništava.

'Pa njima je bilo čudno što smo u natječaj stavili uvjet o pologu od pet milijuna kuna. Prema njihovim riječima, u Americi, a sve su tvrtke od tamo, to nije običaj. Međutim, ovdje je riječ o prevažnom poslu da bi ga olako shvatili. Već sljedeći tjedan raspisat ćemo novi natječaj i uvjeren sam da će se sve kompanije ponovo javiti jer stekao sam dojam da su svi jako zainteresirani za Arenu', naglasio je Antunović i dodao da se novac onima koji ispadnu iz igre vraća.

Kako to da su samo tri dana prije konačne objave u Zagreb Areni d.o.o. shvatili da nitko nije platio polog Antunović nije znao objasniti, baš kao ni to kako je uopće bilo moguće da Holding raspiše natječaj za objekt koji Grad, od njenog vlasnika Ingre, nije niti preuzeo, a k tome niti nema trajnu uporabnu dozvolu koju bi vjerojatno onaj tko bi preuzeo upravljanje Arenom i tražio.

'Tehnička komisija izaći će na teren onoga trenutka kada dobijemo sve zapisnike nadzornih inženjera. Ukoliko sve bude u redu, nema razloga da ne izdamo stalnu uporabnu dozvolu', rekao je pročelnik Ureda za graditeljstvo Grada Zagreba Davor Jelavić, a na njegove riječi nadovezao se gradonačelnik Milan Bandić i dodao kako 'Ingra još nije obavila svoj posao, ali sasvim sigurno hoće' te da 'sva sredstva za isplatu (65 milijuna kuna pologa i 5,4 milijuna kuna mjesečnog najma, op.a.) čekaju na računu Holdinga koji bi ih trebao transferirati kada se izda trajna uporabna dozvola'.