IZNUDE I UCJENE

U Zadru priveden, pa pušten Reno Sinovčić

03.09.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i sprječavanja dokazivanja danas je kasno popodne istražnom sucu Županijskog suda u Zadru priveden Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadra i poznati zadarski poduzetnik

Nakon što ga je istražni sudac Vladimir Mikolčević sat i pol saslušavao Sinovčić je pušten je na slobodu.

Kako doznaje Dalmacija News Sinovčić je pred njim negirao sve optužbe.

Sinovčića se teretilo da je utjecao na svjedoke u slučaju koji se vodi protiv 32-godišnjeg Zlatka Lisice koji je prije desetak dana pritvoren zbog kaznenog djela iznude u pokušaju.

Inače, Zlatko Lisica u zadarskoj javnosti poznatiji je po sudskom postupku od prije nekoliko godina kad je bio jedan od optuženika za veliku pljačku Dalmatinske banke u Zadru.

U priopćenju zadarske policije navodi se da se 50-godišnjak sa zadarskog područja sumnjiči da je počinio kazneno djelo "sprječavanja dokazivanja", opisano i kažnjivo po čl. 304. st. 1. KZ-a RH, tako da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i da utječe na druge svjedoke i oštećene na davanje lažnog iskaza u sudskom postupku koji se vodi u Zadru protiv 32-godišnjaka zbog kaznenog djela "iznuda u pokušaju".

Na županijskom sudu u tijeku je saslušanje Rene Sinovčića koji je priveden istražnom sucu Vladimiru Mikolčeviću u pratnji svog odabranog odvjetnika Andreja Korljana.