Hrvatska LESAR OŠTRO O HDZ-U

'Ako ga vlast zabrani, referendum seli na ulicu!'

Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar smatra da je u Hrvatskoj zabranjena neposredna demokracija, ali da HDZ neće spriječiti da se referendum održi

Kako je istaknuto u sinoćnjem priopćenju predsjednika stranke Hrvatskih laburista - Stranke rada, referendum će se održati bez obzira zabrani li ga vlast, a ako ga i zabrani, bit će to ulični, žestoki referendum kojemu vlastodršci neće moći nauditi smicalicama'.

Kako se navodi, 'Hrvatski laburisti - Stranka rada najoštrije osuđuju pokušaje gušenja demokracije te sprečavanje održavanja referenduma i obećavaju da će biti - kada zatreba - na čelu kolone nezadovoljnika'.

Smatraju da su razlozi koje ministri unutarnjih poslova i uprave Tomislav Karamarko i Davorin Mlakar, prema pisanju medija, navode kao razlog za rušenje prvoga referenduma u samostalnoj Hrvatskoj 'primjer političkoga beščašća kakvo ne pamte mnogo rigidniji režimi od trenutačno vladajućega u Lijepoj Njihovoj'.

'Ma, radnici, umirovljenici, studenti, poljoprivrednici, svi vi koji živite od svojega rada - jasno je kuda to smjera vlast. Ona vas se boji. Vlast ne uvažava vašu najlegitimniju volju i pod svaku cijenu nastoji izbjeći referendum jer dobro zna da je 813.000 ljudi diglo glas protiv antiradničke politike Vlade RH te da bi na referendum izašlo ne 800 tisuća već, sigurni smo, više od milijun, ako ne i dva milijuna sve nezadovoljnijih građana', stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutina Lesara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još