Hrvatska SKIDANJE S DRŽAVNE GRBAČE

Sanader od ponedjeljka neće biti štićena osoba

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u Karlovcu da bivši premijer Ivo Sanader od ponedjeljka više neće biti štićena osoba

Odgovarajući na pitanje novinara je li točno da je bivši premijer na austrijski skup u Alpbach došao službenim automobilom Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ministar Karamarko izjavio je za da je "Ivo Sanader još štićena osoba, ali od ponedjeljka to neće biti jer je tako ovih dana odlučeno nakon prosudbe sigurnosnih službi".

Ministar Karamarko i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić održali su radni kolegij s načelnicima karlovačke Policijske uprave, a razgovarali su o trenutačnom stanju u policiji.

Karamarko je rekao da je osobno prije godinu i pol "inicirao promjenu" u vodstvu karlovačke Policijske uprave i za načelnika postavio Josipa Ćelića.

Danas, kako je dodao, može reći da je ta promjena bila "dobar impuls za kvalitetniji rad i uspješnu depolitizaciju".

"Depolitizacija je bila moj ministarski program kad sam nastupio na ministarsku dužnost i smatram da smo hvala Bogu došli do one situacije kada politika više ne utječe ni na kadrove ni na djelovanje policije. Proces depolitizacije je proces s kojim se još moramo baviti, ali koji ide svom vrhuncu. Politizacija policije ili bilo koje službe u državnoj upravi otupljuje stručnost i efikasnost, i to treba iskorijeniti", istaknuo je.

Za pogreške u radu nekolicine policajaca koji su brzo kažnjeni u toj policijskoj upravi, Karamarko je rekao da u Hrvatskoj na dan ima više od dvije tisuće postupaka i da su pogreške moguće.

Istaknuo je da policija ne bježi od pogrešaka, ali, dodao je, "važno je da se one sankcioniraju", a hrvatska policija je dobra, kao i karlovačka Policijska uprava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još