POSLJEDNJI POKUŠAJ

Brammetz stiže po topničke dnevnike

04.02.2009 u 19:49

Bionic
Reading

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz, uoči svojeg sutrašnjeg dolaska u Hrvatsku, za Financial Times je izjavio kako je nezadovoljan suradnjom Hrvatske i Haškog suda.

Bramerz se požalio da Hrvatska još nije dostavila topničke dnevnike iz Oluje, za koje kaže da se možda nalaze u hrvatskim vojnim arhivima i koji bi mogli dokazati krivnju Ante Gotovine. Na osnovi čega je onda Tužiteljstvo podignulo optužnicu ako još nema dokaza o krivnji? pitaju se na HRT-u.

Je li Haag postao samo rutina, jedna od mnogih vijesti koje se ne slušaju i ne prate pozorno? Tako je prošla u domaćim medijima vijest koja ilustrira prekomjerno granatiranje Knina tijekom vojne akcije Oluja 95. Koliko se puta ponavlja priča o topničkim dnevnicima odnosno prekomjernom granatiranju.

Svima u mislima ostaje podatak o tisućama ranjenih i poginulih, ali nalazi forenzičara šokantni su. Naime, strani forenzičari tvrde da je u tzv. prekomjernom granatiranju Knina poginuo jedan civil. O haškim paradoksima govore Luka Mišetić, odvjetnik generala A. Gotovine, i glasnogovornica Tužiteljstva u Hagu Olga Kavran.