PO UZORU NA KERUMA

Bandić samostalno izlazi na izbore

01.09.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Davor Jelavić, zagrebački pročelnik za graditeljstvo i jedan od najvjernijih suradnika Milana Bandića otkriva da zagrebački gradonačelnik neće osnivati novu stranku, već će na parlamentarne izbore izaći sa svojom nezavisnom listom u šest izbornih jedinica

Bandić će tako na izbore u 1, 2, 6. i 7. izbornoj jedinici, područjima u kojima se nalazi po dio Zagreba te u petoj jedinici u kojoj se nalazi Vukovarsko-srijemska županija saznaje Globus. Također, zagrebački gradonačelnik planira se sa svojom listom pojaviti i na izbornoj jedinici za dijasporu u kojoj je na predsjedničkim izborima uvjerljivo pobijedio do tada neprikosnoveni HDZ.

'Rezultat od 40 posto koji je ostvario na predsjedničkim izborima daje nam za pravo da se ozbiljno uključimo u parlamentarne izbore. Na listi bi se trebali naći ozbiljni, značajni i ugledni Hrvati koji će se s Bandićem boriti za dobrobit i slogu Hrvatske. Trenutačno ne mogu otkrivati o kojim je ljudima riječ, no oni dolaze iz sporta, znanosti, kulture i politike', rekao je Jelavić.

On je objasnio kako su shvatili da nova stranka nije nešto što bi birače privuklo Bandiću, pogotovo nakon njegovih izjava u predsjedničkoj kampanji da se poput feniksa oslobodio stranačkih okova. Zato su zaključili, objašnjava Jelavić, da je nezavisna lista s njim ako nositeljem pravi izbor.