Hrvatska ŠIME LUČIN

Hoće li MUP Sanadera uvrstiti na popis huligana?

Hoće li MUP premijera Ivu Sanadera uvrstiti na popis huligana, zbog konzumiranja alkohola na utakmici, upitao je SDP-ovac Šime Lučin tijekom današnje saborske rasprave o prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, upozoravajući da zakon mora biti jednak za sve.

Lučin je podsjetio da su premijera fotoreporteri nedavno "uhvatili" kako tijekom polufinalne rukometne utakmice između Hrvatske i Poljske u svečanoj loži zagrebačke Arene kozumira alkohol.

Kazao je i kako je nekažnjeno prošao i "jedan nogometni dužnosnik koji je palio baklje" te upozorio da zakon mora biti jednak za sve.

Lučin je ocijenio da politika često pridonosi lošoj atmosferi na stadionima i divljanju navijača, a kao primjer je naveo zadarskog gradonačelnika Živka Kolegu, odnosno skidanje zastava s glavnog zadarskog trga.

Vladu je upitao zašto je odustala od britanskog modela sprječavanja nereda, ocijenivši da predloženi zakon nedovoljno govori o odgovornosti organizatora.

Goran Marić (HDZ) prethodno je, međutim, izrazio uvjerenje da nove odredbe povećavaju odgovornost organizatora, a posebno je pohvalio veće sankcije za ponavljanje prekršaja.

"Organizatori su vrlo često, ne poticali, ali su bili sukrivci događaja, jer su omogućavali unošenje zabranjenih opasnih predmeta, alkoholiziranih navijača, a vrlo često im i plaćali ulaznice", rekao je Marić, ocijenivši da su organizatori utakmica time možda dobili par stotina navijača, ali izgubili tisuće njih.

Damir Kajin (IDS)
ocijenio je, pak, da bi zabrane navijačima trebalo propisati i za koncerte na kojima se izvikuju ustaške parole, poput onih Marka Perkovića Thompsona.

Boris Matković (HDZ) uzvratio mu je optužbom da diskriminira Thompsona, nastojeći zabraniti njegove koncerte u Istri.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još