Hrvatska STOP ALERGIJAMA

Vukovarci 'dižu' po 200 kuna dnevno za čupanje ambrozije

Po uzoru na druge hrvatske gradove čiji stanovnici imaju problema s peludi ambrozije, i Vukovarci će početi sa sustavnim uništavanjem tog korova, a za taj će posao još biti novčano nagrađeni te dnevno zaraditi i do 200 kuna

Za svaku stabljiku ambrozije, koju u poduzeće Komunalac donesu zajedno s korijenom, Vukovarci će dobiti po 20 lipa, a maksimalno će dnevno moći donijeti 1.000 komada te alergene biljke. U vukovarskom gradskom proračunu za tu je akciju, koja će trajati dva mjeseca, osigurano 100.000 kuna, a gradonačelnik Željko Sabo obećava da će osigurati još novca ako se uništavanje ambrozije pokaže učinkovitim.

'Ambrozija se ne uspijeva suzbiti košnjom jer ponovno naraste, a njezin se pelud širi na sve strane, pa smo se odlučili za akciju čupanja stabljike zajedno s korijenom. Jedini ograničavajući faktor bit će činjenica da će se ambrozija otkupljivati od osoba kojima u osobnim iskaznicama kao prebivalište stoji Vukovar', rekao je gradonačelnik Sabo.

Brojni Vukovarci imaju problema s alergijom na pelud ambrozije, a kako im ne pomažu nikakvi medicinski preparati, u doba najveće koncentracije alergenog praha napuštaju svoj grad i 'tempiraju' godišnji baš za kolovoz. Upravo stoga se i došlo na ideju u potpunosti počupati taj korov i olakšati bar malo život građanima koji imaju zdravstvene tegobe zbog njega.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još