VARANJE NA NAPLATI CESTARINE

Otkaz za 22 djelatnika koji su krali novac

30.08.2010 u 22:59

Bionic
Reading

Interna kontrola tvrtke Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. otkrila je prošlog vikenda da su 22 djelatnika varala na naplatnim kućicama u Demerju i Lučkom i tu tvrtku oštetila za sada nepoznat iznos novca

'Izvanredan otkaz ugovora o radu dobilo je devet zaposlenika naše tvrtke, a preostalih trinaest bili su sezonski djelatnici. Svi su oni očito odlučili iskoristiti ljetne gužve i pokušati otuđiti novac, ali su zaboravili da je sve moguće kontrolirati i provjeriti', kazao je direktor za naplatu cestarine Autocesta Rijeka - Zagreb Mario Jazbinšek u trećem 'Dnevniku' HTV-a.

Jazbinšek je pojasnio kako su pomoću OCR videosustava nedvojbeno utvrdili da su pojedina vozila ušla na autocestu na određenim naplatnim postajama autoceste te da su prilikom dolaska na naplatnu postaju Demerje blagajnici ručnim unosom prepravljali ulaznu postaju. Korisnicima autoceste naplaćivali su ispravne dionice, ali su u sustav naplate unosili skraćene dionice, a razliku u novcu su stavljali u džep.

Iako se sve odigralo za vikend, u ACRZ-u su šutjeli sve do upita iz Index.hr-a, a Jazbinšek je pojasnio da im nije bila namjera ništa zataškati, već da su 'javnost namjeravali obavijesti kada sve bude završeno'.

O svemu je obaviještena i Policijska uprava zagrebačka koja provodi istragu.