OČEKUJE SE OPTUŽNICA

Peveci ovaj tjedan na slobodi?

Bionic
Reading

Zdravku i Višnji Pevec ovaj tjedan ističe dvomjesečni pritvor, a u bjelovarskim pravosudnim krugovima očekuje se njihovo puštanje na slobodu

'Istraga je dovršena, a spisi su predani Županijskom državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podići optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili odustati od progona', rekla je za Bjelovarski list istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru Dajana Barberić Valentić.

Županijsko državno odvjetništvo zasad još ne govori o svojim daljnjim potezima, no ako se odluče na podizanje optužnice, o pritvoru će odlučivati Sudsko vijeće, a Barberić Valentić biti nadležna samo u slučaju zahtjeva za dopunom istrage.

Do sada je u istrazi ispitano 12 svjedoka, a jedan dio dokumentacije o povratu poreza, neslužbeno se doznaje, dostavljen je čak iz Austrije.

Podsjetimo, bračni par Pevec u pritvoru se nalazi od početka lipnja, tamo su završili zbog posebno teških okolnosti djela. Sumnjiči ih se za nekoliko kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminala, a navodno ih se sumnjiči da su iz dva svoja poduzeća, Peveca Bjelovar i Pevec transporta 'isisali' 20-ak milijuna kuna. Trećeosumnjičena Dragica Barišić, knjigovotkinja, puštena je na slobodu nakon saslušanja.