Hrvatska KARAMARKO O UBOJSTVU U GLINI

'Policajci su postupili ljudski, ali neprofesionalno'

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je, tijekom boravka u Novom Vinodolskom, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao da su policajci u Glini postupili ljudski, ali neprofesionalno te da će protiv njih biti poduzete određene mjere

Karamarko je kazao da je, za razliku od benkovačkog slučaja, policija u Glini pogriješila, i to u zadnjoj fazi, trenutku kada su ubojica i njegova supruga razgovarali u nazočnosti djece, pri čemu je policija imala dojavu da ga treba privesti. Policajci su im pristupili, a supruga je izjavila da razgovor protječe u redu te da ne trebaju intervenirati, nakon čega se dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva, rekao je Karamarko.

Postavlja se pitanje kako je ubojica ušao naoružan u Centar za socijalnu skrb, kako je taj susret protekao, a da tamo nije bio nitko iz Centra, ali ja ne želim prozivati druga ministarstva, rekao je Karamarko.

Policija ne može rješavati ovakve slučajeve sama pa će MUP predložiti osnivanje multidisciplinarnih timova koji će ih pratiti i rješavati. Policajcima ćemo reći da neki put mogu i prekršiti ovlasti ako je to dobro da bi se spriječilo kažnjivo djelo, rekao je Karamarko govoreći u kontekstu aktualnih slučajeva ubojstava unutar obitelji.

Ministar Karamarko je kazao da je utvrđeno da nijedan službenik koji radi u odjelima izdavanja putovnica nije pogriješio u slučaju Sretka Kalinića jer je, kako je rekao, Kalinić imao lažne hrvatske dokumente i prije ovog slučaja. U masi dokumenata kojima rukuju policijski službenici teško je utvrditi koji su krivotvoreni, a koji ne, kazao je Karamarko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još