U PRIPREMI I KLOFER

Kosor za neposlušne ima pripremljenu poveliku metlu

28.08.2010 u 14:12

Bionic
Reading

U ozračju otvorenja priredbe Kaj su jeli naši stari, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović uručio je premijerki Kosor pregaču i veću kuhaču koja joj, kazao je, može pomoći u 'discipliniranju neposlušnih u provođenju programa'. Kosor je na to odgovorila da 'za neposlušne ima pripremljenu poveliku metlu, a u pripremi je i klofer'

Zahvalivši mnogim ženama koje su pripremale starinska narodna jela, Kosor je rekla da je to nešto od onoga blaga što će Hrvatska vrlo brzo, kad završi pregovore s Europskom unijom, unijeti u EU.

'To je ono bogatstvo i tradicija što nas čini ponosnima na ono što jesmo, što smo bili i što ćemo biti', kazala je Kosor.

Hrvatska premijerka pozvala je sve koji mogu pomoći da se uključe u provedbu programa gospodarskog oporavka zemlje.

Poručila je da naporima Vlade i Hrvatske elektroprivrede do kraja godine neće doći do poskupljenja struje.

Najavila je da će se uskoro prionuti izradi proračuna za 2011. u kojem se rashodi neće moći povećavati, ali će se učiniti mnogo toga da se pojača prihodovna strana. Premijerka Kosor istaknula je i da će Vlada prvi put u Hrvatskoj donijeti Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

U ozračju otvorenja priredbe Kaj su jeli naši stari, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović uručio je premijerki Kosor pregaču i veću kuhaču koja joj, kazao je, može pomoći u 'discipliniranju neposlušnih u provođenju programa'. Kosor je na to odgovorila da 'za neposlušne ima pripremljenu poveliku metlu, a u pripremi je i klofer'.

Otvaranju manifestacije, uz mnoge građane, nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, potpredsjednici Vlade Ivan Šuker i Božidar Pankretić, ministar obrane Branko Vukelić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.