RTL TRAŽI ISPRIKU

Grad Makarska ismijao Anu Miščević

Bionic
Reading

U najavi za nadolazeće karnevalske dane Grad Makarska je na svojoj službenoj internetskoj stranici ismijao govornu manu voditeljice RTL televizije Ane Miščević, čije su probleme s izgovaranjem glasa 'r' gledatelji mogli primijetiti tijekom prijenosa Svjetskog rukometnog prvenstva

Nadolazeće vrijeme maškara Grad Makarska na svojim je web stranicama najavio vrlo neukusno. U tekstu pod nazivom 'Phipheme za zimski kahneval' autor se očito odlučio sprdati na račun govorne mane voditeljice RTL televizije Ane Miščević.

Sporni tekst nije maknut i još uvijek svjedoči o neukusu makarske vlasti

Da ne bude zabune, tekst je i potpisan s 'Ana M. HRtl - sa tribina', pa je jasno na čiji račun je odaslana šala.

Premda se proteklih dana na račun plavokose voditeljice RTLtelevizije moglo čuti dosta sličnih kritika, ipak postoji jasna razlika između grupa na Facebooku kojima je zasmetalo njeno javljanje i internetske stranice koja službeno predstavlja Grad Makarsku.

Unatoč napisima u Makarskoj kronici, tekst nije skinut sa službenih stranica Grada, ali je uz njega postavljen novi, primjereniji. Stari tekst možete u cijelosti pročitati na stranicama Grada Makarske.

'Ne mogu ništa komentirati dok ne vidim o čemu se radi', kazala je kratko Ana Miščević.

Glavni urednik RTL televizije Ivan Lovreček očekuje javnu ispriku od Grada Makarske jer je poziv na njihov karneval, smatra, uvrjedljiv i diskriminirajući. 'Napadnuta je osoba koja vrijedno i profesionalno obavlja svoj posao i ja kao glavni urednik RTL televizije neću dopustiti da se ljudi koji ovdje rade na taj način tretiraju, a posebno jer uvreda dolazi od vlasti jednoga grada u Hrvatskoj. Ako se makarska vlast službeno ne ispriča, razmotrit ćemo i tužbu protiv nje', rekao je Lovreček.

Kaže da su bili svjesni da Ana ima govornu manu, ali su im njene profesionalne kvalitete važnije od toga izgovara li osoba pravilno jedan glas. 'Svatko o tome može imati svoje mišljenje, ali Ana je imala značajnu ulogu u našem projektu i, ponavljam, nama su najvažnije njene profesionalne kvalitete', završio je glavni urednik RTL Televizije.