REBALANS PRORAČUNA

Kosor ne zna tko je potpisao priopćenje Svjetske banke

28.08.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor rekla je danas u Vrbovcu da nema potrebe komentirati priopćenje Svjetske banke jer se ne zna uopće tko je to priopćenje poslao, odnosno tko ga je potpisao

Premijerka Kosor je nakon otvaranja 30. manifestacije Kaj su jeli naši stari rekla da idući tjedan očekuju dolazak direktora Ureda Svjetske banke za Hrvatsku.

Istaknula je da ne znaju tko je pripremio to priopćenje Svjetske banke, ali da će pitati Svjetsku banku o čemu se radi jer je, podsjetila je, Svjetska banka podržala Vladin Program gospodarskog oporavka u kojemu pak ne piše da će se smanjivati plaće, mirovine i doplatak za djecu te naknada za nezaposlene, odnosno socijalno ugrožene.

'Ne znamo na što to misli netko iz te institucije. Ako misli da smo trebali smanjivati mirovine i npr. sve izdatke za nezaposlene ili za socijalno najugroženije, onda to treba jasno reći, pa ćemo im na to odgovoriti', kazala je Kosor na novinarsko pitanje o kritikama Svjetske banke na prijedlog rebalansa državnog proračuna.