Hrvatska POŽARI POHARALI DALMACIJU

Vatrogasci obranili Zadar

Oko 16 sati izbio je požar u zadarskom naselju Bili brig u blizini kuća gdje je vatra zahvatila borovu šumu.Vatrogasci su izvjestili da su kuće na Bilom brigu obranjene, a da su vatru gasila tri kanadera, jedan zračni traktor te 19 vatrogasaca

Kako je izvijestilo Vatrogasno operativno središte u Divuljama Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u 15,30 sati stigla je dojava o požaru na otvorenom u blizini mjesta Trolokava, zaseoka Kesića, pokraj Prgometa. Požar je u 18 sati lokaliziran.

U gašenju požara je sudjelovalo 14 vatrogasaca i pet vozila iz DVD-a Kaštela, Gomilice, Mladosti i Zagore, te dva Na teren su dva helikoptera. Izgorjelo je 20 ha trave i niskog raslinja.

JVP Knin zaprimio je u 16.40 sati dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Kistanje. U gašenju požara sudjelovalo 15 vatrogasaca s pet vozila iz JVP Knin i DVD-a Knin, Ervenik i Kistanje. Pomoć iz zraka pružali su im kanader i Air Tractor, a situacija je pod kontrolu stavljena nešto iza 18 sati.

O šumskom požaru u blizini minski sumnjivog područja kod Vrane, mjesta u blizini Vranskog jezera, dojava je stigla u 15,08 sati, vatru trenutačno gasi 13 vatrogasaca i pet vozila, a u pomoć su im poslana i dva kanadera i air-tractor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još