Hrvatska VEĆINA OPORBE IGNORIRA REBALANS

Lesar: 'Amandmanom bih ponizio samog sebe'

Nakon jučerašnje rasprave o rebalansu proračuna koja je trajala do kasno u noć, već u ponedjeljak uslijedit će i izglasavanje rebalansa. Do jutros su parlamentarne stranke imale vremena predati i amandmane, no čini se da je većina oporbe po ustaljenoj praksi odlučila ignorirati rebalans

'Na ovako predložen rebalans nema smisla davati amandmane', kratko nam je poručila stav SDP-a  glasnogovornica Ivana Grljak. Takav stav i ne čudi, jer se SDP suzdržao od amandmana i kada se donosio proračun za 2010.

Sličnim stavom vodio se i Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista, koji također ne misli podnositi amandmane. 'Time bih sam sebe ponizio', rekao je Lesar.

Goran Šebelić
Škola u Velom Vrhu izgorjela je u požaru 2008.
Jedan je amandman ipak podnio oporbeni IDS. 'Podnijeli smo jedan u kojem tražimo 20 milijuna kuna za izgorjelu školu u Velom Vrhu pored Pule. Istra u proračunu participira sa 0,53 posto, a 5 posto stanovništva puni čak 12 posto proračuna. Bilo bi lijepo da netko to prepozna, no od Vlade koja je izgubljena u vremenu i prostoru to ne možemo očekivati. Želimo da nam se vrati osam milijuna kuna skinutih sa stavke Istarske županije, a da se ostatak od 12 milijuna kuna skine sa stavki namijenjenih Crkvi, donacijama u inozemstvo i SOA-i', rekao nam je IDS-ovac Damir Kajin.

HDSSB-ovci, kako prenosi Hina, svojim 578 milijuna kuna teškim amandmanom traže dodatna sredstva za subvencije za poljoprivrednike jer je, kako navode, zbog nastalih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji upitna jesenska sjetva. Novac za dodatne subvencije HDSSB-ovci bi namaknuli smanjenjem iznosa sredstava u proračunu predviđenih za više državnih tijela te ministarstva.

Tri amandmana dolaze iz redova vladajućeg HDZ-a, no, kako je sinoć pojasnio ministar financija Ivan Šuker, oni su tehničke prirode.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još