NAJSKUPLJI RAZVOD U HRVATA

Kerum će bivšoj ženi dati 730 milijuna kuna?

Bionic
Reading

Nakon što je splitski gradonačelnik Željko Kerum prebacio trgovački centar Joker, vrijedan 100 milijuna eura, sa svoje tvrtke Kerum d.o.o. u svoju drugu tvrtku – Joker nagađalo se da želi spasiti imovinu od ovrha zbog dugova i vjerovnika, no prema pisanju Slobodne Dalmacije, Kerum se za to odlučio zbog razvoda i podjele bračne stečevine

Poslovno-financijski savjetnici smatraju da veliki dugovi tvrtke Kerum nisu njezin osnovni razlog, jer s obzirom na dnevne priljeve novca u brojnim trgovinama, dugoročne poslovne odnose s dobavljačima te veliku imovinu koju posjeduje u obliku brojnih nekretnina, ona još uvijek može stabilno servisirati svoje dugove. Plaćanjem, prebijanjem, odgodama, pa i imovinom ako zatreba. Tvrtka Joker d.o.o. provedbom Ugovora dosad je imala osnivački kapital od 20.000 kuna, a sad ima i nekretninu vrijednu 100 milijuna eura ili 730 milijuna kuna.

To u praksi znači da u bilo kojem trenutku, potpisom jednoga papira, Kerum i njegova bivša supruga Anka mogu podijeliti bračnu stečevinu na način da Anki pripadne Joker d.o.o., a Željku Kerum d.o.o. Prema riječima stručnjaka, ovaj je potez znatno pojednostavnio podjelu bračne stečevine koja se na ovaj način može obaviti jednostavno i bez dizanja galame.
Ankica Kerum bi odmah i posve nesmetano mogla nastaviti upravljati poslovanjem Jokera d.o.o., odnosno imovinom vrijednom najmanje 730 milijuna kuna.

Da Ankica Kerum nakon razvoda doista dobije 730 milijuna kuna, bio bi to najskuplji razvod u Hrvata. Borna Rajić, supruga Luke Rajića dobila je 40 milijuna eura, a razvod Tome Horvatinčića mogao bi zauzeti treće mjesto sa 15 milijuna eura 'odštete'.