NESPRETNI KRADLJIVAC

Uzrokovao prometnu, pa mu utvrdili krađu

26.08.2010 u 14:40

Bionic
Reading

Djelatnici umaške Policijske postaje su u utorak nedaleko mjesta Finida na glavnoj cesti prema Umagu zatekli 32-godišnjaka iz Novigrada s predmetima za koje se posumnjalo da potječu od kaznenog djela teške krađe provaljivanjem

Umažanin je uhićen, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je istog dana, otprilike sat vremena ranije, u ulici Vergal u Novigradu provalio u kuću u vlasništvu 71-godišnje slovenske državljanke kojoj je ukrao novac, mobitel i torbicu s osobnim dokumentima.

Kako su se u torbici nalazili i ključevi gospođinog automobila, 'poslužio' se i njezinim Peugeotom 307 s kojim se odvezao iz Novigrada. Međutim, do Umaga nije stigao jer je s ukradenim automobilom i stvarima u 19.30 sati prouzročio prometnu nesreću s lakše povrijeđenom osobom kod naselja Finida.

Kako je izvijestila glasnogovornica PU Istarske Nataša Rogić Jukopila, nesreća se dogodila tako što je 32-godišnjak upravljajući ukradenim osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila marke BMW 318, kojim je ispred njega upravljao 33-godišnjak iz Umaga.

Nakon prometne nesreće nespretni pljačkaš se udaljio pješice s mjesta nesreće, no ubrzo je uhićen te je jučer uvečer priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli