IZRAZ NEMOĆI PREMIJERKE

HDSSB neće podržati rebalans proračuna

26.08.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka u Hrvatskom saboru neće podržati prijedlog rebalansa državnoga proračuna, jer je Vlada takvim prijedlogom pokazala da je nemoćna i ne zna provesti mjere od presudnog utjecaja za gospodarski oporavak.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je ocijenio kako je nakon različitih najava i konzultacija donesen "predizborni rebalans" iz kojega se, kaže, vidi da premijerka Jadranka Kosor nema utjecaja ni u HDZ-u, niti na koalicijske partnere.

Šišljagić
smatra kako prijedlog rebalansa, koji predviđa smanjivanje prihoda i povećanje rashoda u okolnostima velikog vanjskog duga i unutarnje nelikvidnosti, predstavlja "rupu bez dna" te će za posljedicu imati daljnja zaduživanja i pad standarda hrvatskih građana te rast nezaposlenosti.

Dopredsjednik stranke Krešimir Bubalo
ocijenio je da se ovakvim rebalansom proračuna vjerojatno izbjegava "grčki model", ali ćemo, kako smatra, "u idućih nekoliko mjeseci imati hrvatski model kojemu grčki model neće biti ni do koljena, jer je Grčka na vrijeme povukla poteze i preispitala svoju potrošnju".

Šišljagić je izvijestio da je predsjedništvo HDSSB-a odlučilo da će se izborni sabor stranke održati 8. listopada u Osijeku, a 28. kolovoza u Zagrebu će se održati sjednica Glavnoga odbora stranke.