SABORSKI ODBOR POTVRDIO REBALANS

Maras: Greške Vlade plaćat će buduće generacije

25.08.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Saborski odbor za financije većinom je glasova prihvatio novi rebalans proračuna uz brojne kritike oporbe koja je najavila da u Saboru rebalans definitivno neće podržati jer smatraju da on donosi samo novo zaduženje građana

'Mi u SDP-u apsolutno nećemo podržati ovaj rebalans proračuna. Nezadovoljni smo pristupom i načinom kako je do njega došlo.' - započeo je SDP-ov Gordan Maras raspravu o novom rebalansu proračuna na saborskom Odboru za financije.

Podsjetimo, Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela novi rebalans proračuna kojim će se deficit povećati za 4,5 milijarde, odnosno - do kraja godine će iznositi 14 milijardi kuna. Uvedene su trošarine na bezolovni benzin i na duhanske proizvode.

'Ovim rebalansom napravljeno je samo to da se Hrvatska i dalje zadužuje, a taj dug će plaćati buduće generacije i to desetljećima!' - upozorava Maras koji smatra da hrvatska javnost ovime ne može biti zadovoljna jer nas, po njegovom mišljenju, sada očekuje još gora godina te da Hrvatska neće izaći iz krize. 'Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja je još uvijek u recesiji!' - kaže Maras.

Maras također tvrdi da Vlada radi dugoročnu štetu i upozorava da 'niti jedna stranka ne smije zbog osobne koristi - da bi ostala na vlasti - slijedećih godinu dana tjerati zemlju u bankrot'.