Hrvatska NEMA PRODAJE CROATIA OSIGURANJA

Šuker: 'Ovakav deficit bio je i 2001.'

Nakon predstavljanja rebalansa proračuna koji bi se u saborskim klupama trebao naći već u četvrtak, mnoge je iznenadio dupli rast deficita koji bi trebao iznositi 14 milijardi kuna. O tome je za HRT progovorio i ministar financija Ivan Šuker

'Ovakav deficit imali smo 2001. i 2002, a tada je proračun bio čak manji. Tada se nisu radile eskapade kakve oporba danas radi', poručio je ministar financija Ivan Šuker nakon što se u medijima pojavila informacija da će se deficit proračuna povećati za 5,4 milijarde kuna, i to na 14,05 milijardi.

Dodao je Šuker kako se takav deficit događa mnogim zemljama u Europi, iako, kako kaže, to nije nikakva isprika za nas. 'Tih 14 milijardi proizvela su prava koja su se ovim ili onim zakonima dala građanima. Ako ne želimo imati ovakav deficit, onda ćemo morati kresati ta prava. Ja sam siguran da će se polovicom iduće godine pokazati da je ovaj koncept rebalansa za koji smo se odlučili bio ispravan', rekao je Šuker.

Na pitanje što će biti s prodajom državnih tvrtki poput Croatia Osiguranja, Šuker kaže da do toga neće doći.

'To ne dolazi u obzir u ovom trenutku kada je stanje na tržištu takvo da bi bilo bogohulno jeftino prodavati tvrtke koje će više vrijediti', zaključio je Šuker.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još