STRAVIČAN PRIZOR ŠOKIRAO BROĐANE

Manijak objesio psa na mostu naftovoda

24.08.2010 u 21:50

Bionic
Reading

Građane Slavonskog Broda ovih je dana šokirao stravičan prizor psa obješenog na mostu JANAF-ovog naftovoda pokraj ceste Slavonski Brod – Migalovci. Beživotno tijelo nesretne životinje prvi je u nedjelju ugledao biciklist, koji je zgrožen prizorom objavio potresne fotografije u news grupi hr.soc.grad-slavonski brod

Na mjesto događaja u ponedjeljak se uputio i glavni urednik slavonskobrodskog portala sbonline.net, koji je sljedećeg dana, oko 15 sati popodne, zatekao isti prizor, koji je odmah fotografirao.

'To je jezivo! Kako sam čuo, o svemu je obaviještena i policija koja je napravila očevid, no sve se vjerojatno svodi na traganje za nepoznatim počiniteljem. Očigledno je riječ o sadističkom umu pojedinca ili skupine', rekao nam je Željko Klindžić.

Budući da je riječ o cjevovodu, manijak koji je objesio psa, morao se dobro pomučiti da životinju, uskom stazom kojom prolaze tek radnici koji rade na održavanju cjevovoda, donese na mjesto gdje ga je potom brutalno objesio.

Stravičnim događajem zgrožen je i novinar u mirovini Emil Cipar, Slavonac koji je 35 godina živio u Njemačkoj, od kuda je radio kao dopisnik za mnoge hrvatske medije. Cipar je stravične fotografije obješenog psa prvi poslao u svijet, objavivši tužnu priču iz Slavonskog Broda na portalu Hrvatski glas Berlin.

'Neki su mi zamjerili, jer smatraju da ovakve slike ne trebaju ići van iz grada, ali ja smatram da problem nije u fotografijama, nego u jezivom činu koji je netko, očito zreo za psihijatriju, napravio, brutalno objesivši psa. U Njemačkoj bi svatko tko naudi životinji bio ne samo novčano kažnjen, nego i društveno izoliran od sredine u kojoj živi. Ovdje kod nas to je u najmanju ruku kavalirski delikt. Pojedinci se hvale brutalnošću prema životinjama i izbacivanjem ljubimaca na cestu', kaže Emil Cipar.

Dodaje da je zgrožen činjenicom da se u Hrvatskoj ne može ozbiljno provesti ni čipiranje pasa, kojim bi se stalo na kraj neodgovornim vlasnicima koji pse, kada im dosade, izbacuju na cestu. Ističe i da je velik problem Slavonskog Broda to što grad nema toliko potreban azil. O psima lutalicama skrbi tek skupina mladih entuzijasta, većinom studenata i učenika, okupljenih u udrugu Victus. Riječ je, ističe Cipar, o mladim ljudima koji imaju volju i želju, ali ne i prijeko potrebna novčana sredstva da riješe problem pasa lutalica u Slavonskom Brodu, kako se ovaj ružni scenarij ne bi za koji dan opet ponovio.