Hrvatska MILANOVIĆ O REBALANSU

'Hrvatska je svjetionik s ugašenim svjetlom'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je novi rebalans proračuna i rekao da je SDP u ovom trenutku zabrinut i nespokojan

'To nije kozmetički ni predizborni rebalans. To je tvrdoglavo odbijanje da se suočimo s problemima', rekao je šef SDP-a  Zoran Milanović i dodao kako je Hrvatska jedina zemlja koja se u ovoj krizi odbija fiskalno prilagoditi i uskladiti potrošnju u datom trenutku.

'Državna potrošnja treba biti reducirana i SDP je ukazao na moguće uštede i redukcije. To je težak posao i za njega treba strpljenja', istaknuo je Milanović i zamolio premijerku Kosor da prestane govoriti o reformama jer, kako kaže, od odlaska Sanadera nije učinjeno ništa.

Na pitanje kako komentira izgovore nekih HDZ-ovaca da su za ovakav rebalans krivi Rohatinski i Milanović, šef SDP-a je rekao da ne zna kakav on to utjecaj ima u Vladi, ali da on zna da ima utjecaj u SDP-u.

'Vlada je prihvatila naš prijedlog o uvođenju trošarina, ali naravno da plaće i mirovine nije trebalo dirati i umirovljenici sada ne bi smjeli biti zahvalni zbog toga, jer posao svake Vlade da osigura ta sredstva, a mirovine su osnovno pravo svakog umirovljenika', rekao je Milanović.

'Hrvatska je svjetionik s ugašenim svjetlom i ovo vrijeme ne koristi nizašto, pa ni za kupovinu vremena', zaključio je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još