DIREKTORICA PROGRAMA HTV-A

Dva mjeseca šefica, a mjesec dana na odmoru

24.08.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Kako će izgledati jesenska shema na HRT-u, još je neizvjesno jer, kako se može čuti na Prisavlju, program kroji novac kojeg u javnom RTV servisu kronično nedostaje

Dakle, nema godišnjih odmora – ni za mene ni za moje suradnike, a ponavljam – okružit ću se samo najboljim profesionalcima', bila je jedna od prvih izjava Hloverke Novak-Srzić nakon što ju je Programsko vijeće HRT-a na prijedlog ravnatelja HTV-a Mislava Stipića imenovalo na mjesto direktorice programa.

U nešto manje od dva mjeseca na poziciji na kojoj je naslijedila Domagoja Burića, Hloverka je gotovo mjesec dana izvan Prisavlja. Nakon kraćeg boravka na ATP turniru u Umagu potkraj srpnja, najodgovornija osoba za ono što ćemo gledati ove jeseni i zime zaputila se na godišnji odmor u Makarsku. Jutarnja kava u kafićima na Rivi, ručak u Kalalargi raspored je kojeg se Hloverka držala posljednjih tjedana.

'Ma nisam više na godišnjem. Na bolovanju sam jer imam problema s grlom', kazala nam je Hloverka i potom se glasno nakašljala.

A što ćemo gledati kad reprize, koje se trenutno vrte na HTV, iscure, zasad se samo može pretpostavljati jer program će krojiti novac kojeg na Prisavlju nedostaje, zbog čega se radi preraspodjela sredstava. Gdje i kome će se uzeti, na HRT-u zasad ne žele komentirati.

'Rebalans se radi, a nakon toga bi trebala biti poznata i shema. Negdje koncem idućeg tjedana trebali bismo sve kompletirati', naglasila je Novak-Srzić.

U njoj bi trebalo biti mjesta za 'Latinicu' koja bi trebali ići ponedjeljkom, a tu su i dokumentarno-igrani serijal 'Hrvatski kraljevi' autora Domagoja Burića, dnevni show Danijele Trbović koji bi trebao podsjećati na onaj kakav je svojedobno radila Oprah Winfrey, Robert Zuber i Sanja Mikleušević-Pavić će, pak, dobiti svoju 'Misiju'.

Riječ je o jednomjesečnoj humanitarnoj emisiji u kojoj bi se omogućavala pomoć onima koji to trebaju. Ono što se više neće gledati na HRT-u je Formula 1, a upitno je hoće li u programu svoje mjesto naći i sapunica. Zadnju riječ o njoj trebalo bi reći PV. Dobar termin trebao bi u shemi naći i film iz regije, a jedan od aduta trebao bi biti i kvalitetan dokumentarni program.