TKO TO PRITIŠĆE HRVATINA?

Drmić tvrdi da nije reketario za Glavaša

16.08.2010 u 21:25

Bionic
Reading

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin izjavio je danas da je upozorio mjerodavne na razgovor s jednom osobom koji mu se učinio neprimjerenim jer se odnosio na slučaj Branimira Glavaša

Ne želeći otkriti o kojoj osobi je riječ, Hrvatin je za 'Dnevnik' HTV-a izjavio da u tom razgovoru nije bio spomenut nikakav slučaj podmićivanja.

'Obzirom na karakter toga razgovora, vrijeme njegova održavanja, upite koje sam u njemu naslutio i sam razgovor o tom predmetu, smatrao sam neprimjerenim', kazao je Hrvatin.

Neki mediji nagađaju da je s Hrvatinom razgovarao saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić koji je za HTV to opovrgnuo, rekavši da ni osobno ni preko posrednika nikada nije kontaktirao ni s jednim sucem Vrhovnog suda niti ih poznaje.

Reagirajući na današnje USKOK-ove tvrdnje da im nije podnio kaznenu prijavu za reketarenje, kojim se u zamjenu za novac nudi mogućnost ishođenja pozitivne presude Vrhovnog suda za Glavaša, Drmić je večeras priopćio da je 24. srpnja pristupio u Osječko-baranjsku policijsku upravu, gdje je po vlastitoj želji podnio kaznenu prijavu i prijavio kazneno djela reketa, odnosno mita i korupcije. Tvrdi da je prvo više od dva sata razgovarao s osječkim policajcima, nakon čega su mu kazali da iskaz mora ponoviti pred drugom, 'ovlaštenom ekipom iz Zagreba'. S njima je, tvrdi, razgovarao više od četiri sata.

'Sve što sam u svom iskazu rekao je apsolutna istina, što su institucije koje su za to zadužene u protekla tri i pol tjedna mogle i provjeriti. Je li spomenuta ekipa iz Zagreba bila iz USKOK-a, Poskoka ili iz Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, za daljnju kriminalističku obradu potpuno je nebitno', ustvrdio je Drmić.