Hrvatska TKO JE IZ HRVATSKE UMIJEŠAN?

DORH surađuje s Austrijancima oko Hypa

Državno odvjetništvo RH izvijestilo je danas da intenzivno surađuje s austrijskim vlastima u provjerama spornih kreditnih odnosa Hypo Grupe Alpe Adria s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj

Iz DORH-a su priopćili da u sklopu međunarodne pravne pomoći iznimno dobro surađuju s mjerodavnim tijelima Republike Austrije u provjeri tokova novca za koji se sumnja da ga je otuđio veći broj osoba od sredstava namijenjenih obnovi i obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Međunarodnom pravnom pomoći obuhvaćena je i provjera spornih kreditnih odnosa Hypo Grupe Alpe Adria s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj, kažu u DORH-u i podsjećaju da je suradnja s austrijskim mjerodavnim tijelima pojačana početkom 2010.

U Austriji je prije tri dana uhićen Wolfgang Kulterer, bivši predsjednik uprave koruške Hypo Alpe Adria banke.

Kulterera se sumnjiči za pronevjeru jer je navodno omogućavao davanje sumnjivih kredita u milijunskim iznosima. Ako ga osude, prijeti mu zatvorska kazna do deset godina.

Kad su 2006. otkriveni neprijavljeni gubici u banci, Kulterer je morao dati ostavku, a banka se počela gušiti u problemima, sve dok je 2009. austrijska država nije kupila za simbolična tri eura.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još