Hrvatska BOZANIĆŽ U REMETAMA:

'Užitak, moć, uspjeh-idoli koji nas vrebaju'

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na blagdan Velike Gospe poslijepodnevno misno slavlje u zagrebačkom svetištu Majke Božje Remetske, pozvavši vjernike da se odupru idolima suvremenog života te da se, poput Marije, s pouzdanjem i vjerom prepuste Božjem vodstvu

Na Marijinu primjeru vjernici uče kako vjerovati u Boga, rekao je Bozanić slaveći danas pred mnoštvom okupljenih vjernika u Remetama otajstvo Uznesenja na nebo Blažene Djevice Marije.

Biti poput Marije, pojasnio je, znači izručiti se Božjem vodstvu, u povjerenju i unutarnjoj sigurnosti, a sebi kao životno pravilo uzeti ono koje je uzela Marija 'Neka mi bude po tvojoj riječi'.

Marija je u svom životu doživjela Božju pobjedu nad zlom, te nam pokazala kako se i mi u vječnoj borbi dobra i zla trebamo pouzdati u Božju pomoć i snagu, poručio je kardinal.

Za zlo u suvremenom životu okrivio je pak 'destruktivne snage koje se protive ljudskoj slobodi i dostojanstvu, ono što nas blokira iznutra i izvana, kako ne bismo prihvatili Očev nacrt ljubavi i spasenja'.

'To su idoli koji vrebaju na nas - užitak, moć, uspjeh - koji nam ne dopuštaju u licu Krista raspetoga vidjeti Očev sjaj', ustvrdio je Bozanić.

Pozvao je vjernike da uvijek usmjeravaju pogled prema Bogu, koji želi 'naše dobro, sreću i svetost' i koji je u Mariji pokazao da 'gleda neznatnost i prihvaća malenost, da uzvisuje ponizne i nebeskoj slavi pridružuje one koji žive povijest ljubavi koju čovjekov grijeh nije uništio'. Uz mnoštvo svećenika i više tisuća vjernika, misi je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici 110. brigade iz Karlovca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još