ODLAZE TURISTI

Kolone i gužve na cestama

15.08.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Promet je pojačan na cestama prema unutrašnjosti Hrvatske i povremeno prema moru, te u Istri prema graničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je popodne u 14 sati Hrvatski auto-klub

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 3 km, stoga se savjetuje vozačima da koriste naplatne postaje Demerje na kojima mogu plaćati kreditnim i debitnim karticama, a zbog izbjegavanja gužvi na Lučkom i gotovinom.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru GP Macelj, kolona vozila duga je oko 2,5 km. Na Istarskom ipsilonu kolona vozila duga oko 5 km kreće se prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija.

Zbog požara se na županijskoj cesti Plano-Prgomet prometuje naizmjenično jednim prometnim trakom, pa se vozače moli za oprez. Pojačan je promet osobnih vozila na GP Stara Gradiška, u oba smjera (čekanja oko 30 minuta), dok je ulaz pojačan na GP-ima: Metković, Slavonski Brod i Karasovići (čekanja oko 40 minuta).

Izlaz je pojačan na GP-ima: Metković (čekanja oko 1 sat), te Macelj, Kaštel, Plovanija i Goričan (čekanja oko 30 minuta). Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.