HITNI PRIJEVOZ PACIJENTA

Vojni helikopter sletio na travnjak usred utakmice

Bionic
Reading

Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sinoć je iz Mostara u Split prevezen 16-godišnji mladić iz Mostara, potom je iz Splita u Zagreb prebačen Vladinim zrakoplovom, nakon čega je hospitaliziran u KBC-u Rebro

Helikopter je sletio na travnjak stadiona Pod bijelim brijegom u Mostaru u 33. minuti nogometne utakmice između Zrinjskog i Slavije, piše portal Bljesak.info

Upit o mogućnosti medicinskog prijevoza 16-godišnjaka iz Mostara, kojem je zbog životne ugroženosti bila potrebna hitna operacija u zagrebačkom KBC-u Rebro, u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje u Splitu stigao je oko 18 sati iz bolnice Mostar, a oko 19 sati iz KBC-a Rebro upućen je formalni zahtjev u DC 112 za hitni medicinski prijevoz.

Nakon što je ishođeno odobrenje za prelet u BiH, u 19.30 sati odobren je let helikoptera HRZ na relaciji Split - Mostar - Split. Helikopter je poletio iz Splita u 20 sati te je u 20.30 sletio na stadion NK Zrinski u Mostaru i ukrcao pacijenta i tri pratitelja.

Oko 21.10 sati helikopter HRZ-a se vratio u zračnu luku Resnik u Splitu gdje je već čekao zrakoplov Vlade RH te preuzeo pacijenta i medicinsku pratnju.

U Zagreb su stigli oko 22.10 sati. Šesnaestogodišnjeg pacijenta je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći i prevezla ga u KBC Rebro, izvijestili su jutros Državni centar 112 i Vladin Ured za odnose s javnošću.