Hrvatska POLAKO PA SIGURNO

SDP - prvo programi, pa onda kadroviranje

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da im se ne žuri formalno potpisati koalicijski sporazum sa strankama 'kukuriku koalicije' i o kadrovskim rješenjima jer su prije svega važni programi, te istaknuo kako vjeruje u uspjeh njihovog zajedničkog posla

Odgovarajući na pitanje novinara nakon konferencije za novinstvo o rebalansu državnog proračuna i o tome kako konsolidirati javne financije, Milanović je odgovorio da među strankama koje već više od godinu dana djeluje u okviru 'kukuriku koalicije', nema razlike o ključnim pitanjima hrvatskog gospodarskog, društvenog razvoja, međunarodnog i regionalnog položaja.

'Dakle, manje više svi se slažemo da je država skupa, troma, da guši hrvatsko gospodarstvo, da je Hrvatska previše centralizirana država i da treba ići prema decentralizaciji koja onda uključuje i fiskalnu decentralizaciju', rekao je.

'Prije svega programi, a onda kadrovska rješenja. Nikamo nam se u tom smislu ne žuri i vjerujem u uspjeh našeg zajedničkog posla', istaknuo je.

Vezano za sudski postupak protiv predsjednika HNS-a Radimiru Čačiću koji je u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, Milanović je rekao kako po njegovom sudu 'te dvije stvari nisu povezane'.

'Gospodin Čačić preuzeo je punu odgovornost na sebe, a okolnosti nezgode, ono što nam je poznato, ukazuju na to da nije bio pod utjecajem alkohola', rekao je Milanović. Prema tome, pričekajmo što će istraga reći, istaknuo je i dodao kako dosadašnje ponašanje Čačića podržava. 'Ima moju podršku. Naravno, vidjet ćemo što će reći pravosudni sustav', zaključio je Milanović.

Na pitanje novinara o uhićenju Wolfganga Kulterera, bivšeg predsjednika uprave koruške Hypo Alpe Adria Bank, koji je uhićen u petak ujutro zajedno s još jednom osobom nepoznatog identiteta, te vjeruje li da će se to odraziti na pojedince u Hrvatskoj, Milanović je odgovorio kako 'srećom, ali ta sreća nije slučajna, o tome ne zna ništa'.

'Ne znamo ništa i nismo dio tog svijeta i drago nam je i ne vidimo se u toj ulozi', rekao je Milanović.

'Prema tome, oni koji jesu dio tog svijeta, oni koji su u tome sudjelovali, ako su sudjelovali, morat će vam davati odgovore na ova pitanja', rekao je, uz ostalo, Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još