CIJENA SAMO 70.000 EURA

Prijatelji Glavašu kanili kupiti slobodu?

14.08.2010 u 16:18

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije te dugogodišnja bliska prijateljica Branimira Glavaša Sanja Marketić kanili su jednog suca Vrhovnog suda, kojeg su navodno oni pronašli, podmititi s najmanje 70.000 eura kako bi sredio oslobađajuću presudu za Branimira Glavaša, piše Jutarnji list

No sve se preokrenulo pa su oni na kraju, da bi zamaskirali svoju akciju, došli osječkoj policiji i podnijeli prijavu da su žrtve prijevare u kojoj su oštećeni za najmanje oko 70.000 eura, jer je policija otkrila što smjeraju.

Izvori na koje se Jutarnji pozva tom su listu potvrdili da je policija, prateći više aktera te priče, ali i prisluškujući njihove razgovore, utvrdila da su Drmić i S. Marketić pokrenuli veliku akciju prikupljanja novca. U tu su akciju, kažu, bili uključeni i neki direktori velikih osječkih tvrtki te više poduzetnika i menadžera s područja cijele Hrvatske.

U zahtjevu za dodatnim donacijama duo je tvrdio da im je novac potreban za Glavaševu obranu, ali i za ishođenje oslobađajuće presude na Vrhovnom sudu. Štoviše, čak su i spominjali suca suda, koji je bio i član vijeća koje je odlučivalo o presudi Glavašu, tvrdeći da je s njim sve dogovoreno te da mu za tu uslugu valja platiti 70.000 eura.

No da je odluka već pala, ekipa očito nije znala jer su kompanjoni počeli skupljati novac za podmićivanje suca nakon što je Vrhovni sud već donio presudu po kojoj će Glavaš morati odsjediti u zatvoru osam godina.

Do Drmića i S. Marketić u međuvremenu je navodno stigla informacija da ih obrađuje policija, pa su se oni požurili predstaviti kao žrtve prevare i reketarenja nepoznatih osoba, a ne kao organizatori podmićivanja.