POVRATAK TITOVOM LJETOVALIŠTU

Politički defile na Brijunima

13.08.2010 u 22:08

Bionic
Reading

Nacionalni park Brijuni ovog je ljeta ponovno postao hit među hrvatskim političarima. To otočje koristili su i Tito i Franjo Tuđman, no u proteklih 10 godina političke su ga face zaobilazile. Sve do ove godine

Premijerka Jadranka Kosor u petak je završila svoj trodnevni odmor na Brijunima. Boravila je u vili Jadranka sa sinom Lovrom. Svojim domaćinima, ravnatelju Javne ustanove Brijuni Eduardu Koliću, direktoru prodaje Branku Lukiću te predsjedniku istarskog HDZ-a Marinu Roceu, otkrila je da se i nije najbolje odmorila jer je dnevno primala i po tridesetak telefonskih poziva.

Slobodan Uzelac


Javna ustanova Brijuni uručila je premijerki unikatni dar, skulpturu-zdjelu od maslinova drva koju je izradio umjetnik Saša Matijašević. Slične skulpture na Brijunima se prodaju po cijeni od 2000 do 5000 kuna, piše Večernji list.

Na istom se mjestu odmarao i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji je boravio u vili Kaštel i splitski gradonačelnik Željko Kerum. Ljeto je na Brijunima proveo i saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić koji je gost Kazališta Ulysses. Predstavu tog kazališta navratio je pogledati i Ivo Josipović

Boravak u rezidencijalnim objektima političari izbjegavaju, no Vlatko Cvrtila, stručnjak za sigurnosna pitanja koji je o svom trošku također odmarao na Brijunima, kaže da je to za državu jeftinija varijanta. 'Rezidencije i postoje za odmor i boravak dužnosnika, međutim, neki se boje mišljenja javnosti, pogotovo u vremenima recesije. Premijerka je osjetljiva na to jer javnost rezidencije percipira kao trošak, iako je bolje da se koriste jer i hladan pogon stoji. Predsjednik Josipović ljetovao je u obiteljskoj kući, što je malo neuobičajeno. Odmor u rezidencijama je i jeftiniji za državu nego odmor u hotelu ili negdje drugdje gdje valja dodatno organizirati osiguranje. Bivši predsjednik Mesić ljetuje privatno, pa je državu dodatno stajalo njegovo osiguranje. Dobro je rezidencije za odmor ponuditi našim i stranim državnicima zbog sigurnosti tih osoba, a i područje na kojem su rezidencije ima dodatnu promidžbu kada se pročuje da je ondje ljetovao netko poznat', objasnio je Vlatko Cvrtila.