Hrvatska SINDIKATI OPET PRIJETE

Popijač neće popustiti pred ultimatumom

Hrvatska udruga sindikata traži od Vlade da hitno iz procedure povuče, kako kažu, nakaradni Zakon o mirovinskom osiguranju. Ističu da je Zakon ponovno donesen bez dogovora sa socijalnim partnerima, i to samo tjedan dana nakon što su se obje strane suglasile da je socijalni dijalog nužnost

Ministar gospodarstva Đuro Popijač za 'Dnevnik 3' je rekao da hrvatska Vlada neće popustiti pred ultimatumima Ozrena Matijaševića. Kada god Vlada povuče neki potez iz programa gospodarskog oporavka, Matijašević prijeti izlaskom iz GSV-a, pa tako i ovaj put, istaknuo je ministar.

Komentirajući sindikalni zahtjev da se kao osnovni uvjet za odlazak u mirovinu računa radni staž, a ne dob, ministar je rekao da je radni staž bio tekovina socijalizma i kao takav je ukinut 1999. godine. Duljina radnoga staža određuje visinu mirovine, a ne kada će radnik u mirovinu otići, dodao je Popijač.

Ministar je istaknuo da je Vlada uvijek pozivala sindikate na dijalog. Mi smo i sada otvoreni za razgovore, završio je Popijač.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još