Hrvatska PAKLENO KOD ZADRA

Kanaderi gase požar na minski sumnjivom području

Na brdu Debeljak pored Biograda kasno popodne planuo je požar i u tijeku je njegovo gašenje, izvijestio je u četvrtak Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru

Gori nisko i visoko raslinje. Uz vatrogasce javne vatrogasne postrojbe (JVP) Biograda na terenu su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Polača i Pakoštane.

Požar je izbio u minski sumnjivom području, te su u pomoć pozvane zračne snage kako bi požar bio ugašen prije mraka. Dva kanadera s gašenjem su počela u 19,40 sati, a treći se pridružio u 20 sati.

Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru u izvješću navodi kako su danas na području Zadarske županije, uz ovaj požar koji je u tijeku, vatrogasci intervenirali tri puta. Jutros u 7,20 sati zaprimljena je dojava o požaru u Poljicima. Gasili su ga pripadnici DVD-a Pljusak, a izgorjelo je 40 metara četvornih trave.

U 13,40 sati požar je izbio u mjestu Provići pokraj Benkovca. Gasili su ga vatrogasci JVP Benkovac i DVD-a, a izgorjela su 2 hektara makije, pet maslina, te je nagorio jedan red vinograda.

U 14,40 sati stigla je dojava o požaru u Škabrnji. Požar su ugasili djelatnici DVD-a Škabrnja, a izgorjelo je 600 metara četvornih trave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još