Hrvatska ŠTRAJK SE NASTAVLJA

Radnici pokrenuli stečaj TLOS-a

Radnici Tvornice laboratorijske opreme i stakla (TLOS), koji su već dva tjedna u štrajku zbog neisplate zadnje dvije i pol plaće, nastavit će sa štrajkom do ispunjenja zahtjeva, poručili su s današnje konferencije za novinare ispred te tvornice

Poslodavac i vlasnik tvrtke Danilo Peričić za sve vrijeme štrajka odbija komunicirati s radnicima, te namjerava podijeliti i 42 izvanredna otkaza ugovora o radu, rekao je predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivan Tomac.

Peričić se, po tvrdnjama radnika i sindikalaca, želi riješiti radnika i domoći se vrijednog zemljišta oko pogona, koje se prostire na oko 10.000 kvadrata.

Ministarstvo financija kojima duguju oko 2 milijuna kuna doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te PDV, ne pokreće stečaj, već smo ga pokrenuli mi kako bi ostvarili pravo na Zavodu za zapošljavanje, rekao je Tomac.

Imate legalno pravo boriti se i vi ćete biti oni koji će odlučiti što će biti s vašom tvrtkom, poručio im je v.d. predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel dodajući kako stečaj me mora biti nužno kraj već novi početak.

Okupljenim radnicima koji su nosili transparente s natpisima 'Dok drugi blaguju mi gladujemo' i 'Dok drugi plove mi tonemo', od kojih mnogi nisu mogli suspregnuti suze, kolege iz granskih sindikata podjelile su solidarnu pomoć najnužnijih prehrambenih artikala.

Krajem 2009. godine u TLOS-u su bila zaposlena 202 radnika, a danas ih ima oko 130.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još