TISUĆU KVADRATA

Milinović izgradio viletinu s bazenom

12.08.2010 u 10:02

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je prošle godine da će u rodnom Gospiću izgraditi skromnu obiteljsku kuću od 190 kvadrata koja je do danas izrasla u megalomansko zdanje na četiri etaže s površinom od oko tisuću kvadrata

'Koliko smo uspjeli zamijetiti, podrumski dio proteže se ispod cijele građevine. U prednjem dijelu stubište će voditi do bazena od dvadesetak četvornih metara, a tu će biti smještene i teretana i konoba', piše Jutarnji.hr.

U prizemlju će biti dnevni boravak, kat iznad prepun je terasa, što ljetnih, što zimskih, a vjerojatno će tu biti mjesta i za spavaće sobe.     
 
Isključivo spavaonice, čini se, bit će na posljednjem katu, odnosno u potkrovlju. Na kuću je sa stražnje strane naslonjena garaža u koju će bez problema stati tri do četiri automobila.

'On je javna osoba i naravno da sad sve zanima što se gradi. Objekt će imati oko 700 kvadrata, ali i dosta prostora koji otpada na druge sadržaje. Prostor nije najbolje iskorišten. Bazen će biti u podrumu. Ma to vam je više kada, dvaput zamahneš rukama plivajući, i to je to. Trebao je doktor ići na veću varijantu, jer će ga gotovo jednako koštati', rekao je radnik na gradilištu kuće ministra Milinovića novinaru Jutarnjeg.

Ministar je svojedobno objašnjavao da u gradnju ulaže 120.000 vlastitih eura, 100.000 kreditnih, očevih oko 60.000 te sestrinih, koja bi također s njim, suprugom i tri kćeri trebala živjeti u toj kući, oko 20.000.

'Naš Dado je iz bogate familije. Pa njegov otac sigurno ima milijune jer je godinama marljivo radio i nigdje nije trošio, a bogami i Dado. On kad popije pet gemišta, za harmoniku stavlja tri tisuće kuna. Ima novca i toga se ne stidi. Ali opet, nije rasipnik. Zaslužio je tu kuću. Koliko god velebna bila, ipak nije najveća u Gospiću', brane ministra Gospićani.

Kuću ministra Milinovića projektirala je splitska arhitektica Mirjana Beganović, a radove izvodi šibensko poduzeće Čigra kop, vlasništvo Marka Aužine.