POBUNA PRAVAŠA

300 HSP-ovaca prešlo Ruži Tomašić

11.08.2010 u 22:40

Bionic
Reading

Dvjestotinjak članova i simpatizera stranke HSP dr. Ante Starčević okupio se večeras u Domu HVIDRE u Slavonskom Brodu na najavljenoj konferenciji za novinare, tijekom koje su pristupnice potpisivali novi članovi te stranke

Prema posljednjim podatcima u HSP dr. Ante Stračević u Brodsko-posavskoj županiji prešlo je oko 300 sad već bivših članova HSP-a, procijenio je Zlatko Krznarić, tajnik brodsko-posavske županijske organizacije HSP-a dr. Ante Starčević u osnivanju.

Na konferenciji je glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, Pero Čosić, ponovio tvrdnje da su među 300-tinjak novih članova i šest članova slavonsko-brodskog Gradskog vijeća, te osam članova Županijske skupštine i 30-tak vijećnika iz općinskih vijeća.

Novinarima je rečeno kako se večeras iz tehničkih razloga nije mogao organizirati dolazak svih spomenutih 50-tak vijećnika na potpisivanje pristupnica. Na skupu je bila i predsjednica stranke Ruža Tomašić koja je uručila ovlasti Vjenceslavu Draženoviću i Tomislavu Vlajniću da rade na ustroju nove stranačke podružnice u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.

'Imamo 130 podružnica i 13.000 članova. Mi smo relevantna stranka, nismo nikakva bura u čaši vode, sad vidite da smo pravi tajfun. Jedna od laži koja se govori o nama je da smo mi produžena ruka HDZ-a', kazala je, uz ostalo, Tomašić. Za 18. rujna najavljena je osnivačka skupština HSP-a dr. Ante Starčević za Brodsko-posavsku županiju.