SMRT DVOJE LJUDI

Čačiću će se ipak suditi u Mađarskoj

11.08.2010 u 16:17

Bionic
Reading

Ured okružnog tužitelja u mađarskoj županiji Somogy zatražio je od hrvatskog ministarstva pravosuđa pravnu pomoć vezanu uz slučaj predsjednika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Radimira Čačića koji je ranije ove godine u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću sa smrtonosnim posljedicama, ali nije taj predmet ustupio Hrvatskoj, izjavio je u srijedu okružni tužitelj Robert Fekete

Odgovarajući na pisanje hrvatskih medija, tužitelj Robert Fekete naglasio je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima i da je njegov ured samo zatražio od hrvatskog ministarstva da, putem pravne pomoći, omogući njegovo ispitivanje u Hrvatskoj.


Rok za zaključenje istrage o toj prometnoj nesreći produljen je do 8. rujna, dodao je Fekete. Glasnogovornik kaposvarske policije Kornel Karsay jučer je hrvatskim medijima izjavio da je istražni postupak protiv Čačića u Mađarskoj završen još 15. srpnja i da je slučaj predan hrvatskom pravosuđu.

Govoreći za HTV u utorak navečer, Čačić je sam izrazio sumnju u takav razvoj događaja i pretpostavio da se radi o nesporazumu. 'Niti ja osobno niti moj odvjetnik u Mađarskoj nismo nikada zatražili predaju slučaja Hrvatskoj, niti imamo ikakve informacije da je izvršena', rekao je.

Dodao je također da će prihvatiti svaku presudu vezanu za prometnu nesreću, uključujući i zatvorsku kaznu, koja bi, kako je rekao, značila i kraj njegove političke karijere. Čačić je 8. siječnja na autocesti M7 za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene i kasnije su umrle.