Hrvatska KAKO LJETO UTJEČE NA JOSIPOVIĆA

'Jadranka i ja bit ćemo zlatni tim'

Negdje između balotanja i beskrajnog fotografiranja s mještanima i gostima, dok ovih dana ljetuje u rodnoj Baškoj Vodi, predsjednik Ivo Josipović na odmoru je našao vremena i za mnoge novinare, a onim Globusovima povjerio je svoje jesenske planove u kojima premijerku Jadranku Kosor i sebe vidi kao tim koji od srebra stiže do zlata

'U regiji moramo imati stalne kontakte, i to ne samo predsjednici, nego i vlade', istaknuo je Josipović i potom sam od sebe izjavio da 'to podrazumijeva daljnju koordinaciju 'srebrnog tima' Josipović-Kosor, a nema razloga da ne budemo i zlatni tim'.

Priznao je Josipović da 'ima stvari oko kojih se on i Vlada ne slažu, ali da se od toga ne mogu odmah raditi megaskandali'.

No osim regije, Josipović će ove jeseni i na svjetsku turneju na odredišta gdje je zlatna mu partnerica već bila - putuje u SAD, na Milenijski samit UN-a u New York, u službeni posjet Rusiji, a vrlo vjerojatno i u posjet Vatikanu.

Komentirao je Josipović i desničarski dernek u Čavoglavama, rekavši da ga je 'šokirala količina mržnje koja se tamo širila, ali ga nije iznenadila popratna ikonografija, što ne čudi kad još uvijek postoji situacija da se dijelovi te ideologije zla ili toleriraju, ili promoviraju'. Za to je dijelom optužio i medije, jer smatra da 'ne prikazuju u realnim okvirima ljude ili poruke, primjerice, u Srbu i u Čavoglavama'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još