VRELOVODNA MREŽA

Zbog radova pola Zagreba bez tople vode

10.08.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Zbog radova na vrelovodnoj mreži, stanovnici zagrebačkih naselja Gredice, Gajevo, Staglišće, Jarun i Vrbani neće imati tople vodu do četvrtka u prijepodnevnim satima, izvijestilo je HEP-Toplinarstvo

Bez tople vode bit će približno deset tisuća kućanstava.

Iz HEP-Toplinarstva su podsjetili da je razlog gašenja tople vode u spomenutim kvartovima usred ljeta četvrta faza zamjene magistralnih vrelovoda te se obnavljaju toplinska postrojenja. HEP-Toplinarstvo je četvrtu fazu zamjene magistralnih vrelovoda u Zagrebu započelo početkom travnja ove godine, a radovi obuhvaćaju revitalizaciju približno 5,4 km vrelovodne trase koja je u pojedinim dijelovima grada stara i preko 45 godina. Ovim radovima, kako kažu u HEP-u, spriječit će se kvarovi na tim trasama vrelovoda u budućnosti.

Zbog završnih radova koje HEP-Toplinarstvo izvodi na zamjeni magistralnih vrelovoda ove godine, potrošači u naseljima Travno, Dugave, Sloboština, Jakuševec i u dijelu Utrina neće imati toplu vodu u razdoblju od 12. kolovoza ujutro do večeri idućeg dana. Bez tople vode će tada biti približno 15.000 kućanstava.