NAPAD U ČAVOGLAVAMA

'Snimatelj mi je pokazao srednji prst'

08.08.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Jedan od napadača na ekipu HTV-a u Čavoglavama, a riječ je o 24-godišnjem Josipu Markanoviću iz Vukovara, sam se prijavio policiji nakon što su na službenim stranicama MUP-a i skoro svih hrvatskih medija postavljene snimke napada na novinare

Policija je, naime, priopćila da je utvrdila identitet osoba koje su 5. kolovoza na proslavi 15. godina vojno-redarstvene akcije Oluja u Čavoglavama napale novinarku i snimatelja HTV-a potvrdivši da je riječ o 24-godišnjaku iz Vukovara te 28-godišnjaku iz Dugopolja, čija imena nisu objavili. Navedeno je i da su identificirali još tri osobe koje su u Čavoglavama nosile ustaška obilježja protiv kojih slijede prekršajne prijave.

'Nisam želio da policija dolazi kući po mene, pa sam se zato prijavio. Mediji me predstavljaju kao kriminalca, a ja to nisam. Niti sam nosio ustaška obilježja niti bih ih stavio na sebe. Sad me se proziva kao da sam nekoga ubio', izjavio je novinarima, nakon što se prijavio policiji u Vukovaru, Josip Markanović.

Navodi da je spreman odgovarati te je potvrdio da je snimatelja upozorio da ga ne snima. 'Upozorili smo ga da ne snima, a on nam je pokazao srednji prst i rekao da će snimati što želi', rekao je Markanović. Tereti ga se zbog toga što se unosio u lice snimatelju i opsovao mu majku

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske je potvrđeno da se provodi kriminalističlka istraga nad 24-godišnjakom iz Vukovara za kojega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu.