ODMOR U BAŠKOJ VODI

Josipović obišao gradilište tunela Sveti Ilija

07.08.2010 u 21:42

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović koji boravi na kraćem odmoru u Baškoj Vodi posjetio je danas gradilište južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, a zatim, u društvu načelnika Baške Vode Joška Roščića, prošao tunelom do Zagvozda

Kamenolom na još uvijek nedovršenom južnom portalu tunela u Bastu je ružan, bespravno proširen te daje vrlo lošu sliku, a još će gora slika biti onima koji sutra budu prolazili kroz tunel Sveti Ilija, pa taj problem treba hitno riješiti, kazao je po povratku iz tunela u Bašku Vodu predsjednik Josipović. Domaćini Basta i Baške Vode traže što hitniju sanaciju kamenoloma i u tome im pružan potporu, dodao je Josipović.

U Makarskoj je predsjednika Ivu Josipovića primio makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, nakon čega je predsjednik pohvalio planove Makarana s kojima su ga upoznali čelnici grada.

'Makarani su zadovoljni turističkom sezonom i čestitam im na do sada odrađenom turističkom poslu kao i na zanimljivim projektima u kojima ima mjesta optimizmu. Upoznat sam s potrebama grada koji se odnose na bolnicu kao i projektom vezanim za razvoj zdravstva', zaključio je predsjednik Josipović.

Razgovarali smo o Domu zdravlja i našoj želji da Makarska dobije opću bolnicu, a predsjednik je obećao kako će se uključiti u tu kampanju, kazao je nakon sastanka makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek. Bilo je riječi i o projektu žičare kao i o potraživanjima Grada Makarska od Hotela Makarska, za što imamo valjane argumente, kako bi grad, kao i Opatija, dobio 25 posto plus jednu dionicu. Predsjednik nam je u tome dao potporu pa očekujemo da Vlada te naše argumente uvaži, zaključio je Bebek.