Hrvatska PRIOPĆENJE IZ ČAVOGLAVA:

'HTV-ova ekipa isprovocirala je incident '

Organizatori proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama optužili su danas HTV-ovu televizijsku ekipu da je isprovocirala incident na proslavi, tijekom kojega je nekoliko posjetitelja vrijeđalo, prijetilo i kamenjem gađalo HTV-ova snimatelja

'Ti novinari HTV-a, za razliku od ostalih, nisu se akreditirali, nisu se obratili organizatoru, zatražili izjave, nisu snimali na mjestima gdje se održavao službeni program, već su odmah zašli po ugostiteljskim objektima na periferiji zbivanja, tražeći nekakve kompromitirajuće momente. Kad ih nisu pronašli, potrudili su se sami ih isprovocirati unoseći se ljudima u lice kamerom, iako su zamoljeni od tih posjetitelja da ih ne snimaju', tvrdi se u priopćenju, koje je u ime organizatora skupa u Čavoglavama potpisao fra Ilija Mikulić.

Organizatori optužuju dio medija za zlonamjerno izvještavanje, jer, kako se navodi u priopćenju, u svojim izvješćima nisu prenijeli slike s koncerta kojem je nazočilo više desetaka tisuća ljudi ni sa sportskih i drugih događanja u kojima su sudjelovali desetci javnih osoba, kao ni izvješća o nazočnosti dvojice biskupa, šibenskog Ante Ivasa i gospićko-senjskog Mile Bogovića.

'Njihova namjera je jasna, obezvrijediti, iskompromitirati i ignorirati ovaj veličanstveni skup', stoji u priopćenju, u kojem se ne navodi o kojim je medijima riječ.

Organizatori zaključuju da narod više ne vjeruje takvim medijima, koje se u priopćenju naziva plaćenicima i tuđim poslušnicima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još