USPOREN PROMET

Kilometarske kolone zbog smjene turista

07.08.2010 u 18:51

Bionic
Reading

Treći je vikend u nizu najprometnijih u ovoj godini. I danas kilometarske kolone na graničnim prijelazima i naplatnim postajama autocesta.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom gužva je od jutra. Na Macelju je do podne ušlo 25 tisuća gostiju, izašlo puno manje.

Turisti se žale da im je slovenska cesta na kojoj je tolika gužva skupa. Gužva je bila i na Lučkom, ali autoceste spašavaju od potpunog prometnog kolapsa. Manji zastoj tek pred naplatnom postajom, ali su regulacija i protočnost odlični. Gužva je bila i na autocesti prema moru, ali bez zastoja.

Ono što je za Karlovac autocesta, za Rijeku je gradska obilaznica, otvorena ove godine u punom profilu, spas od kilometarskih kolona. Preko Pasjaka i Rupe slilo se 50 tisuća turista u 24 sata, ali gužve na obilaznici i u centru Rijeke - nije bilo!

Sezona je u punom jeku. Vidi se to i po punim trajektima na relaciji Ancona - Zadar. Trajekt je ispunjen do posljednjeg mjesta. Brod Zadar uplovio je sa 1.000 turista i 250 automobila, ali Zadar ipak bilježi dva posto manje gostiju.

Očekivano, popodne je promet prema jugu je oslabio, ali je zato pojačan prema unutrašnjosti.

ZASTOJ NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI

Zbog nesreće kod nadvožnjaka Rugvica, oko 17,30 prekinut je promet na zagrebačkoj obilaznici, u smjeru Lučkog, a u smjeru Ivanje Reke ide zaustavnim trakom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (D8) u mjestu Slano, promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila.