'NISTE VJERODOSTOJNI'

Umirovljeni Đapić napao državne čelnike

07.08.2010 u 14:06

Bionic
Reading

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je danas na konferenciji u Zadru kako su poruke predsjednika Republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 'sajam dvoličnosti i nevjerodostojnosti' te kako su se državni čelnici natjecali u 'prigodničarskom hrvatstvu i kvazidomoljublju'

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je danas na konferenciji u Zadru kako su poruke predsjednika Republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 'sajam dvoličnosti i nevjerodostojnosti' te kako su se državni čelnici natjecali u 'prigodničarskom hrvatstvu i kvazidomoljublju'.

'Neupućeni bi mogli pomisliti kako je ovaj državni vrh oličenje domoljublja, a situacija je potpuno suprotna', ustvrdio je Đapić, koji smatra da je zadnjih 10 godina učinjeno sve da se obrambeni Domovinski rat pretvori u građanski rat i obezvrijede sve njegove vrijednostie.

Aktualna HDZ-ova vlast jedno govori u Kninu, drugo u Srbu i Beogradu, a treće u BiH, pa se postavlja pitanje što je zapravo istina, rekao je Đapić. Takve izjave isključivo su u službi predizborne kampanje, koja se u Hrvatskoj polako zahuktava, kazao je Đapić dodavši da će HSP na sljedećim parlamentarnim izborima izići samostalno ili eventualno u bloku sa srodnim desnim strankama kao što je HČSP.

Na novinarski upit o njegovom političkom angažmanu, rekao je kako on jest saborski umirovljenik, ali ne i politički, te da tiskovne konferencije održava ne samo kao počasni predsjednik stranke nego i kao član Predsjedništva HSP-a.