STRANAČKA DEMOKRACIJA

Vukovarski HSS odbio koaliciju HDZ-HSP pa raspušten

02.02.2009 u 15:23

Bionic
Reading

Vukovarski Gradski odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) raspušten je proteklog vikenda odlukom vukovarsko-srijemoskoga Županijskog odbora HSS-a, potvrdio je novinarima koordinator za općinske i gradske organizacije Županijskog odbora HSS-a Ivo Baotić

Prema njegovim riječima, vukovarski HSS raspušten je zbog nepoštovanja stranačkoga Statuta vodstva vukovarskoga HSS-a.

Županijski odbor već je dulje nezadovoljan vodstvom vukovarskoga HSS-a, o čijem je radu, kako je rekao, dosad raspravljano na nekoliko sjednica Županijskog odbora.
Za povjerenicu je imenovana Anica Marić, koja bi u sljedećih šest mjeseci trebala sazvati izbornu skupštinu Gradske organizacije, a u međuvremenu utvrditi stanje u vukovarskome HSS-u te načiniti reviziju članstva, rekao je Baotić.

Bivše vodstvo vukovarskoga HSS-a s predsjednikom Ivicom Žuljem i gradskim vijećnikom Nikolom Tothom na čelu bilo je među najvećim kritičarima vladajuće koalicije HDZ-HSP u Vukovaru, s kojom je nedavno odbilo potpisati i predizborni koalicijski sporazum za lokalne izbore.

U HSS-u međutim ističu kako odbijanje potpisivanja predizbornoga koalicijskog sporazuma s HDZ-om i HSP-om na razini grada nije razlog raspuštanja vukovarskoga HSS-a, nego isključivo nepoštovanje Statuta stranke.