SDP O AZBESTU NA KAREPOVCU

'Sanader je obećao 59, a izdvojeno je tek 16 milijuna kuna'

02.02.2009 u 14:58

Bionic
Reading

Splitski SDP danas se usprotivio izgradnji 'kasete' za azbestni otpad na gradskom odlagalištu za komunalni otpad Karepovcu tvrdeći kako se time krše zakoni što ih je donio Hrvatski sabor, a po kojima se, kako je rečeno, opasni otpad ne može odlagati na komunalna odlagališta

'Za opasni i otrovni otpad ovlaštena je država koja osigurava posebna odlagališta za takav otpad - to trebaju biti posebna odlagališta, a ne komunalna odlagališta poput Karepovca', rekla je na konferenciji zastupnica SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Vesna Perak.

Podsjetila je da je neposredno prije posljednjih parlamentarnih izbora premijer Ivo Sanader u Splitu potpisao 'osiguranje 59 milijuna kuna za projekt sanacije deponija na Karepovcu', a do sada je za tu namjenu izdvojeno, ustvrdila je, samo 16 milijuna kuna.

'Postupak sanacije Karepovca teče presporo', rekla je Vesna Perak.

Istaknula je kako je 'nezamislivo da grad Split, koji je naručio i plaća projekt sanacije i napuštanja Karepovca kao odlagališta za komunalni otpad, Karepovac otvara za opasni otpad'.

Vijećnica SDP-a u splitskome Gradskom vijeću Aida Batarelo je upozorila da izgradnja 'kaseta' za azbetni otpad na Karepovcu može ugroziti splitski turizam.
Protiv izgradnje 'kaseta' za azbestni otpad na Karepovacu nedavno se oglasila i Lista Velog Mista, koja je krajem prošle godine razvrgnula koaliciju s vladajućim HDZ-om.