KOBNI PAD U DUBROVNIKU

Australka prebačena na rekonstrukciju lica u Milano

05.08.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Mlada Australka Tania (1986) koja je teško ozlijeđena pri padu s petnaestak metara visokih stijena danas je avionom iz Dubrovnika prebačena u Milano, gdje će se u jednoj od najpoznatijih maksilofacijalnih klinika u Europi podvrgnuti operacijskom zahvatu rekonstrukcije lica i čeljusti

Posjetimo, mlada Australka je u Dubrovniku boravila sa svojim suprugom s kojim je na zajedničkom petomjesečnom odmoru namjeravala obići Europu. Kupanje 2. kolovoza na Buži, stjenovitom kupalištu podno dubrovačkih zidina, za nju bilo kobno. Htjela je skočiti sa stijene visoke petnaestak metara, no predomislila se. U tom trenutku joj se zamantalo, izgubila je ravnotežu te je skliznula s litice i potom pala u more. Pri padu je slomila obje ruke, čeljust, kuk i rebra, a zbog unutarnjeg krvarenja odstranili su joj bubreg i slezenu.

Nakon što se probudila iz kome, najprije je pitala hoće li moći zatrudnjeti, hoće li ostati biljka te hoće li joj doktori uspjeti popraviti lice i zube. Njezina obitelj koja je doputovala u Dubrovnik nakon nesreće najavila je da će Tania ići na rekonstrukciju lica u Milano.

Danas je po Taniju u Dubrovnik došao privatni zrakoplov, po dogovoru njezine obitelji i australske konzulice u RH Natalie Roche, kojim je prebačena u Milano zbog zahvata rekonstrukcije lica koji se u dubrovačkoj bolnici ne obavljaju. Kako je stanje djevojke stabilno, mogla je podnijeti prijevoz. Mladu ženu, u čijoj je pratnji suprug Gareth, već je na dubrovačkom aerodromu dočekao milanski tim liječnika kojem su dubrovačke kolege predale svu potrebnu medicinsku dokumentaciju.