SLOVENSKI MEDIJI

Pahor sam plaća ljetovanje na Brijunima

04.08.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor boravi na kraćem odmoru u Hrvatskoj za koji sam snosi troškove, prenijeli su u srijedu slovenski mediji navode iz njegova kabineta

Borut Pahor se s odmora na obali u Istri brodom kojim je sam upravljao odvezao na Brijune, gdje boravi u vili Brijunka, ali sam snosi troškove boravka, istaknuli su u njegovu uredu za poslovni dnevnik 'Finance' od srijede, ne želeći otkrivati druge detalje osim da će na Brijunima boraviti nekoliko dana.

U vezi s posjetom slovenskog premijera otočju koje najčešće asocira na elitni turizam i nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Tita, u Sloveniji su se pojavile informacije da je Pahor tamo otišao na poziv hrvatske premijerke i na trošak hrvatskog proračuna, što je demantirano, a pojavile su se brojne zajedljive, pa i političke kritike njegove ljetne destinacije.

Nacionalistički prvak Zmago Jelinčič tako je u utorak na konferenciji za novinare u Ljubljani Pahorovu odluku da se odmori na Brijunima nazvao nepriličnom, rekavši da je to nedopustivo i da Pahor svojim potezima 'obnavlja' Jugoslaviju.

'Nedopustivo je da neki naš političar, a kamoli premijer, ide na odmor u zemlju s kojom imamo najviše problema i to još nakon sastanka s hrvatskom premijerkom u Bohinju', rekao je Jelinčič.

Slovenski mediji navode da je u Sloveniji praksu pozivanja stranih državnika na ljetovanje u Sloveniju imao nekadašnji predsjednik Milan Kučan koji je tako u Portorož jedne godine doveo Vaclava Havela, te da je i pokojni Janez Drnovšek svoje goste iz inozemstva znao odvesti na skijanje na Krvavec ili Vogel, ali da se od toga načina turističke promocije kasnije odustalo.

Po tvrdnjama slovenskog protokola, ove godine u Sloveniju na odmor nije pozvan nijedan strani političar, navodi poslovni list Finance.