PRIJEPORI OKO OLUJE

Karamarko najradije ne bi komentirao Tadića

04.08.2010 u 13:08

Bionic
Reading

'Oluja' je bila oslobodilačka akcija, ustvrdio je danas ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, osvrčući se na izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je vojno-redarstvenu akciju 'Oluju' nazvao zločinom koji se ne smije zaboraviti.

"To (Tadićeva izjava) najradije ne bi ni komentirao. 'Oluja' je bila oslobodilačka akcija, da nije bilo 'Oluje' ne bi bilo ni hrvatske države i neovisnosti. O tome nema govora, to su aksiomi", izjavio je Karamarko novinarima koje je, nakon svečanog obilježavanja 20. obljetnice postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik, zanimao ministrov komentar na Tadićevu izjavu.

Karamarko je, također odgovarajući na novinarski upit, potvrdio i da je odgođena za danas najavljena deložacija šesteročlane obitelji Ljubomira Ljubičića, pripadnika Prvog hrvatskog redarstvenika i prvog ratnog zapovjednika antiterorističke postrojbe Vojne Policije, iz stana od 29 četvornih metara u središtu Zagreba.

"Saznao sam iz novina da je riječ o našem pripadniku Prvog hrvatskog redarstvenika, o hrvatskom branitelju, ali i bez obzira na to, radi se o obitelji s četvero djece. Nije primjereno da ih se deložira, a da se prije toga ne pokušaju iznaći sve mogućnosti da se taj problem riješi", poručio je ministar.

Naglasio je da je njegovo ministarstvo reagiralo i u dogovoru sa sudom odgodilo deložaciju, iako, napomenuo je, postoje i još neki formalni razlozi zbog kojih se deložacija nije mogla obaviti.

"Dobili smo jedan 'time-out', jedan period da problem probamo riješiti. Mi (MUP) ćemo se dogovoriti s Ministarstvom branitelja i Ministarstvom obrane oko rješavanja slučaja ovog branitelja", dodao je Karamarko, istaknuvši nužnim iznalaženje trajnog stambenog rješenja za Ljubomira Ljubičića i njegovu obitelj.